The Link Office

Minneapolis, Minnesota
Project Description

MS&R provided pro bono design services for the conversion of a 1970s, two-story, 5,000 square-foot office building into The Link's new headquarters. A nonprofit organization founded in 1991 to help dis-empowered youth living in impoverished neighborhoods, The Link provides in-home and in-community truancy intervention services; family support; community out-reach and training; affordable, supportive housing; and after-school and summer programs for youth at-risk.

The exterior renovation features new signage to the building's street facade, a new roof, a reconfigured parking lot, and pro bono landscaping design by Close Landscape Architecture, with plants and benches donated by local suppliers.

The interior renovation entailed bringing the building up to code, modernizing the HVAC systems, and asbestos testing and abatement, while reusing existing walls and doors by refinishing and relocating them. A key focal point of the new facility is the new youth room designed for interaction between youth and their families in order to strengthen familial relations and individual development. A flexible conference area accommodates both small and large groups and provides an ideal location for board meetings.